MAARTEN1955       FOTO-BLOG
Klik op een foto voor een groter formaat.

woensdag 5 november 2014

Herfst in Limburg

Afgelopen weekend was ik met familie in Limburg, nabij Horst. Daar vind je onder andere de Schadijkse Bossen, waar ik deze herfstplaatjes heb gemaakt.
     

     

     

     

     

     

     

     

woensdag 10 september 2014

Vakantie in de Dordogne-streek

Ik was kort geleden weer met mijn partner op vakantie in de Dordogne-streek. Hier vind je een foto-verslag van die reis.

dinsdag 19 augustus 2014

Delft

Vorige week was ik een dagje in Delft om te winkelen met een vriendin. Maar tussendoor ook wel wat foto's gemaakt van deze mooie stad. Hieronder een kleine impressie.
     

     

     

     

     

     

zondag 11 augustus 2014

Een week in de Thiérache

Dit weblog is de laatste weken schromelijk verwaarloosd. Te druk bezig geweest met allerlei andere zaken, maar er zijn gelukkig wel de nodige foto's gemaakt. Daarom nu even een korte inhaalslag.

Ik begin in de vorige week, toen ik met het reiskoor Utrecht Travel Singers een week gezongen heb in het dorpje Harcigny, in de streek Thiérache. De Thiérache is een regio in het Noord-Franse departement Aisne, net ten zuiden van BelgiŰ. In de loop van deze week hebben we bezoekjes gebracht aan de steden Laon en Vervins. Een fotoverslag daarvan vind je hier.

zondag 15 juni 2014

Pop in the City

Utrecht is zaterdag overspoeld door bijna 500 buitenlandse vrouwen, overwegend Franšaises.
Ze deden mee aan het Franse evenement Pop In The City, een wedstrijd waarbij allerlei opdrachten moeten worden uitgevoerd in verschillende steden. Deze zogenoemde Urban Adventure Race is volgens de organisatie een goede manier om steden te leren kennen. Eerder werd Pop In The City georganiseerd in Bologna en Aix-en-Provence.
Er waren in Utrecht in totaal 25 'challenges' op evenveel plekken in de stad. Dat varieerde van abseilen van de Neudeflat tot stroopwafels bakken aan de Oudegracht. Of SUP-pen (Stand Up Paddle surfing, ook wel peddelsurfen genoemd) in de Leidse Rijn bij Lombok.
     

     

     

     

     

     

zondag 25 mei 2014

Volksopera Ondiep

Bewoners van de Utrechts wijk Ondiep (sommigen zonder enige zang- of theaterervaring) hebben in vijf maanden tijd een complete opera-voorstelling voorbereid en ingestudeerd. Afgelopen weekend is deze twee maal uitgevoerd op het plein van Winkelcentrum De Plantage in Utrecht.
Het verhaal is opgebouwd rond het kampioenschap van de voetbalclub DOS, vanwege de clubkleuren geel en zwart ook wel de Kanaries genoemd.
Hieronder een foto-impressie van deze geweldige voorstelling.
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

zaterdag 3 mei 2014

Vechtdijk

De Vechtdijk, zoals het was:
     

De Vechtdijk, zoals het wordt:
     

Ik wens de bewoners veel sterkte bij de strijd voor het behoud van hun groene paradijsjes!
maandag 28 april 2014

Voorjaar

We hebben dit jaar al een vroeg en mooi voorjaar gehad. In mijn tuin was dat goed te merken. Een beeld van de bloemenpracht die ik al heb gehad: de tulpjes, de wilde hyacint en last but not least: de meidoorn stond er dit jaar prachtig bij!
     

     

     

     

     

     

dinsdag 1 april 2014

Varend erfgoed

Vanmiddag in de late middagzon wat foto's gemaakt van ons varend erfgoed in de Museumhaven in Utrecht.
     

     

     

     

     

     

woensdag 19 maart 2014

Voorjaarswandeling

Na een zachte winter (zonder sneeuwfoto's dit jaar) is het al weer enige tijd lenteachtig weer. Vorige week zijn we wezen wandelen in de bossen rondom Lage Vuursche. Hieronder wat foto's die ik bij die wandeling heb gemaakt.
     

     

     

     

Het late middaglicht schijnt tussen de bomen door.
     

     

     

maandag 17 februari 2014

Berlijn

Vorige week waren we een paar dagen in Berlijn. Omdat wij er beiden nooit eerder geweest waren, was er natuurlijk veel te bekijken. Een foto-verslag vind je hier.Voorgaande berichten