MAARTEN1955       FOTO-BLOG
Klik op een foto voor een groter formaat.

zondag 17 december 2017

Keulen

Afgelopen week waren we in Keulen. We hebben veel kerstmarkten gezien, gewinkeld, de Dom bekeken en het Schokoladenmuseum bezocht. Een klein verslagje vind je hier.

zondag 10 december 2017

Begraafplaats Moscowa - Arnhem

Onlangs bezocht ik de grote en fraaie begraafplaats Moscowa in Arnhem. Deze begraafplaats kent verschillende gedeelten, waarvan sommige zijn aangewezen als rijks- of gemeentelijk monument. Bij het theehuis is een plattegrond en een boekje met een rondwandeling verkrijgbaar.
Op deze foto's een beeld van deze begraafplaats.
     

     

     

     

     

     

     

     

Dit is het graf van Johann Meissel Weiss. Hij leidde een van de twee Tata Mirando zigeunerorkesten in Nederland. Veel andere leden van de familie Weiss liggen in hetzelfde hofje begraven. Bij veel monumenten in dit hofje is de liefde voor muziek te zien in de vorm van muziekinstrumenten.
     

Op deze foto ziet u een aantal piramidevormige urnen. Deze 'Moscowa urn' is speciaal ontworpen voor deze begraafplaats. De kleuren symboliseren het glas-in-lood van de beide aula's van Moscowa. Elke urn is uniek.
     

Deze Vlinderrots is een gedenkplek voor te vroeg geboren kinderen. De vlinders zijn als kleine gedenktekens op de rots geplaatst.
     

Bron: boekje Wandelen op Moscowa

donderdag 7 december 2017

Wandeling bij Wezep

Uiteraard ben ik na de vakantie verder gegaan met fotograferen. Zo hebben we in oktober het eerste deel gelopen van de NS-wandeling Wezepsche Heide (door bos en over heide van Wezep naar Zwolle). Dit was een mooie wandeling door de herfstsfeer in de bossen. Op het heide-gedeelte waren de laatste bloeiende heideplantjes te vinden.
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

zaterdag 23 september 2017

Vakantie in de Dordogne-streek

Ik was de afgelopen maand weer met mijn partner op vakantie in de Dordogne-streek. Een serie foto's die ik tijdens deze reis heb gemaakt vind je hier.

woensdag 16 augustus 2017

Het licht in Leiden

Wij waren zondag een dagje in Katwijk en Leiden. In Leiden hebben we genoten van de historische binnenstad en het mooie avondlicht.
     

     

     

     

     

     

Ook zijn we nog even langs de historische schepen in de Museumhaven langs het Kort Galgewater gelopen.
     

     

     

     

maandag 14 augustus 2017

Het weer in Katwijk

Wij waren gisteren een dagje in Katwijk en Leiden. Na aankomst in Katwijk zag het er even zeer dreigend uit. Maar na een korte regenbui (gelukkig tijdens onze lunch in een restaurant) brak de lucht open en konden we genieten van prachtige wolkenluchten.
     

     

     

     

     

     

maandag 17 juli 2017

Grote Kerk - Naarden

Gisteren waren we een dagje in Naarden-Vesting, waar we een tentoonstelling bezochten in de Grote Kerk.

De Grote of Sint-Vituskerk is een laatgotische kruisbasiliek. Het oudste gedeelte van de kerk is de toren, een overblijfsel van een oudere kerk op deze plek, die tussen 1380 en 1440 werd gebouwd. De huidige kruisbasiliek is gebouwd tussen 1455 en 1518.
Het middenschip heeft een eikenhouten gewelf, dat tussen 1510 en 1518 is beschilderd met Bijbelse voorstellingen.
De kerk wordt gebruikt door de Protestantse Gemeente Naarden. Daarnaast vinden er evenementen en concerten plaats. De kerk geniet vooral bekendheid dankzij de jaarlijkse uitvoering van Bachs Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging op Goede Vrijdag.

Voor de kerk staat het standbeeld van Jan Amos Komensky (Jan Amos Comenius), een Tsjechische filosoof, pedagoog en theoloog, die zich op latere leeftijd in Amsterdam verstigde en na zijn overlijden werd begraven in de toenmalige Waalse Kerk te Naarden (nu het Comeniusmuseum).

Hieronder wat foto's van het exterieur van deze kerk.

     

     

     

     

     

     

     

     

zondag 25 juni 2017

Canal Pride Utrecht

Vorige week vond in Utrecht de Canal Pride plaats, een evenement vergelijkbaar met de jaarlijkse Gay Pride-botenparade door de grachten. De Amsterdamse Gay Pride is in 20 jaar tijd van een leuk initiatief uitgegroeid tot een nationaal evenement, met een vergaand toegenomen commercie als bijverschijnsel. Het oorspronkelijke doel (het zichtbaar maken van de LHBT-gemeenschap) raakte daardoor op de achtergrond.
De eerste Canal Pride in Utrecht was gelukkig kleinschaliger. Op 23 boten presenteerden zich tal van Utrechtse organisaties. Utrechtse LHBT-sportverenigingen, COC Midden-Nederland, Stichting Pann en verschillende politieke partijen voeren mee.
Mede natuurlijk dankzij het heerlijke weer op deze zaterdag stonden zeer veel mensen op de grachten en de werven naar de parade te kijken. Dit maakte de eerste Utrechtse Canal Pride tot een gezellig en geslaagd evenement.
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

woensdag 3 mei 2017

Koorreis naar Albanië

Ik was vorige week met het reiskoor Utrecht Travel Singers in Albanië, waar we onder andere hebben samengewerkt met een koor uit de stad Shkodër. Een verslag van deze reis vind je hier.

vrijdag 10 maart 2017

De rode beuk in Utrecht-Oost

Een van de meest imposante bomen van de stad is de rode beuk, op de rotonde tussen de Emmalaan en het Wilhelminapark in Utrecht-Oost. Imposant, niet alleen door zijn leeftijd (167 jaar) maar ook door zijn omvang. Iedereen in de buurt kent en koestert de boom. Sterker nog: er is al een boek verschenen over deze boom en hij heeft zelfs een eigen Facebook-pagina.
Twee jaar geleden werd bekend dat de boom mogelijk ernstig ziek is. In de zomer van 2014 verschenen zwarte plekken op de stam van de beuk. De gemeente gaat de boom nu zo goed als mogelijk verzorgen met als wens de boom op een natuurlijke wijze te laten afsterven. De conditie van de boom is nog redelijk goed; het kan nog enkele jaren duren voordat de boom afsterft. Als de beuk een gevaar gaan vormen voor de omgeving dan zal de boom alsnog gekapt gaan worden.
Bij mijn bezoek aan het Wilhelminapark onlangs heb ik ook wat foto's van deze boom gemaakt.
     

     

     

     

     

     

woensdag 1 maart 2017

Fuut heeft beet

In het Wilhelminapark heb ik deze fuut een tijdje gadegeslagen. En dankzij een flinke portie geduld kon ik uiteindelijk het moment vastleggen dat hij een visje verschalkte.
     

     

     

     

vrijdag 17 februari 2017

Bomen in de buurt

Door ziekte is het wat stil geweest op mijn fotoblog. Ik hoop de komende maanden de draad weer op te pakken.
Vandaag begin ik met een paar bomen-foto's, die ik eerder deze week heb gemaakt tijdens een korte wandeling in de buurt.
     

     

     

     

     
Voorgaande berichten