MAARTEN1955       FOTOGRAAF
 

Kennismaking

Ik ben Maarten van de Krol, geboren (in 1955) en getogen in Utrecht. Al voor mijn 20ste ben ik begonnen met fotograferen en ik ben daar eigenlijk nooit mee gestopt.

Ik heb in die jaren een aantal voorkeuren ontwikkeld qua onderwerpen. De theater- en concertfotografie en de nachtfotografie zijn allebei onderwerpen waarbij je je vaak moet behelpen met weinig licht en daarin vind ik mijn uitdaging.

Omdat ik zelf ook in meerdere (project)koren zing, is de koorfotografie mijn belangrijkste specialiteit geworden. Op deze website zul je dan ook veel foto's van koorconcerten aantreffen. Helaas is de koorfotografie door de corona-crisis en de nieuwe privacy-wetgeving op een laag pitje komen te staan.

Verder fotografeer ik tijdens vakanties vaak op de plaatselijke begraafplaatsen. Maar ook in Nederland bezoek ik begraafplaatsen, waarbij ik probeer het karakter en de sfeer van de begraafplaats vast te leggen, naast de mooie of opvallende details die je op de graven kunt aantreffen.

Deze drie onderwerpen vind je terug op de start-pagina van deze website en verschijnen ook regelmatig in mijn foto-blog.

Daarnaast fotografeer ik ook andere dingen tijdens uitstapjes en reizen die ik maak, tijdens wandelingen in de natuur en bij evenementen die ik bezoek. Deze foto's worden regelmatig geplaatst op mijn foto-blog.

Er staan inmiddels veel foto's op deze site, maar er worden ook steeds foto's toegevoegd. Ook op mijn foto-blog verschijnen regelmatig nieuwe foto's.

Kom dus gerust later nog eens terug om een kijkje te nemen.